۰

ساخت دوربین فوق سریع با سرعت ۱۵۶ تریلیون‌ فریم‌ بر ثانیه‌

ساخت دوربین فوق سریع با سرعت ۱۵۶ تریلیون‌ فریم‌ بر ثانیه‌
بازدید 20
مدت زمان خواندن نوشته : 2 دقیقه


گروهی از دانشمندان موسسه تحقیقاتی INRS موفق به ساخت دوربینی شده‌اند که قادر به ثبت تصاویر با سرعت ۱۵۶.۳ تراهرتز معادل ۱۵۶.۳ تریلیون فریم در ثانیه می‌باشد.

تیمی از محققان INRS تصمیم گرفته‌اند با ساخت دوربین علمی جدید به نام SCARF که مخفف عبارت Swept-Coded Aperture Real-time Femtophotography به معنای فمتوعکس‌برداری بلادرنگ با دیافراگم کدگذاری‌شده است، به این سوال پاسخ دهند. جزییات مربوط به ساخت این دوربین در مقاله  پروفسور جین یانگ لیانگ از موسسه ملی تحقیقات علمی کانادا (INRS)، به تفصیل شرح داده شده است و به این موضوع اشاره شده است که تکنیک‌های سنتی عکس‌برداری فریم به فریم با محدودیت‌هایی مواجه است. لازم به ذکر است آقای جین یانگ لیانک یکی از افرادی است که در حوزه تصویربرداری فوق سریع پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

دوربین فوق سریع با سرعت 156 تریلیون‌ فریم‌ بر ثانیه‌

لیانگ گفت:

پدیده‌هایی مانند کند و سوز لیزر فمتوثانیه، برهم‌کنش موج ضربه‌ای با سلول‌های زنده و آشوب نوری را نمی‌توان به این روش مطالعه کرد.

برای غلبه بر این چالش‌ها، تیم لیانگ دوربین جدیدی ساخت که از روش تصویربرداری محاسباتی استفاده می‌کند و طوری شراحی شده است که اطلاعات مکانی را ثبت می‌کند. در این دوربین نور در زمان‌های نسبتا متفاوت وارد سنسور می‌شود و دوربین را قادر می‌سازد با سرعت ۱۵۶.۳ تریلیون فریم در ثانیه عکس‌برداری کند. سپس داده‌هایی که توسط دوربین ثبت می‌شوند وارد الگوریتم کامپیوتری برای رمزگشایی می‌شود. سپس هر یک از ورودی‌های متناوب را مشخص می‌کند و آن را به تصاویر کامل تبدیل می‌کند.

طبق گفته جولی رابرت افسر ارتباطات INRS، روش تصویربرداری این دوربین طوری است که امکان جارو کردن فوق سریع دیافراگم رمزگذاری شده استاتیک را فراهم می‌کند. این کار نرخ رمزگذاری کامل توالی را تا ۱۵۶.۳ تراهرتز برای پیکسل‌های جداگانه در دوربین دارای دستگاه کوپل شده شارژ (CCD) فراهم می‌کند. این نتایج را می‌توان در یک شات با نرخ فریم قابل تنظیم و مقیاس های فضایی در هر دو حالت بازتاب و انتقالی به دست آورد.

طبق گفته مهندسان INRS دوربین فوق‌العاده پرسرعت SCARF ارزان قیمت بوده، از مصرف انرژی پایین و کیفیت سنجش بالایی برخوردار است.



منبع

برچسب‌ها,

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید