۰

AMD از بکارگیری HDMI 2.1 منع شد

AMD از بکارگیری HDMI 2.1 منع شد
بازدید 23
مدت زمان خواندن نوشته : 2 دقیقه


در یک خبر بد برای دارندگان کارت‌های گرافیک Radeon و کاربران لینوکس، انجمن HDMI با درخواست AMD برای پشتیبانی از قابلیت‌های HDMI 2.1 در درایور منبع باز این کمپانی مخالفت کرد. با این اتفاق، دیگر خبری از پشتیبانی از ۴K@120Hz یا ۵K@240Hz در لینوکس از طریق درگاه HDMI 2.1 نخواهد بود. جزئیات بیشتر را در ادامه خبر بخوانید.

طی ماه‌های اخیر، AMD منابع انسانی قابل توجهی را به پشتیبانی از HDMI 2.1 درایور منبع باز خود برای لینوکس (AMDGPU) اختصاص داده است تا ضمن پشتیبانی از قابلیت‌های موجود در HDMI 2.1، مجوز لازم را هم از HDMI Forum کسب کنند. متاسفانه، انجمن HDMI با درخواست AMD مخالفت کرد و این کمپانی قادر نخواهد بود در درایور مخصوص لینوکس خود از قابلیت‌ها و مزایای HDMI 2.1 پشتیبانی کند.

مخالفت با پشتیبانی از HDMI 2.1 در درایور لینوکس AMD

AMD با ابراز تاسف نسبت به این اتفاق، اعلام نموده در حال حاضر امکان پیاده‌سازی منبع باز HDMI 2.1 نیست و اگر چنین کاری بکنند، قوانین HDMI Forum را نقض کرده اند که این کمپانی را به دردسر می‌اندازد. تیم سرخ با اشاره به هدر رفتن ماه‌ها زحمات مهندسان این کمپانی، دلیل مخالفت قاطعانه انجمن HDMI را مسائل قانونی و پیروی از قوانین عنوان کرده است.

انجمن HDMI از سال میلادی مشخصات این استاندارد را محرمانه نموده و دیگر امکان پشتیبانی از نسخه‌های جدید HDMI در درایورهای منبع باز وجود ندارد، زیرا باید کد منبع HDMI بسته باقی بماند.

اچ دی ام آی 2.1

در طرف دیگر، AMD به گیمرهای لینوکس توصیه کرده برای گیمینگ 4K با فریم در ثانیه از DisplayPort استفاده کنند. البته این محدودیت شامل ویندوز نمی‌شود و درایور منبع بسته ویندوز مشکلی از نظر پشتیبانی از HDMI 2.1 ندارد.

در همین رابطه بخوانید:

– تفاوت درگاه‌های HDMI ، Mini HDMI و Micro HDMI با یکدیگر

– DVI ،DisplayPort ،HDMI یا VGA؛ کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟

– تفاوت HDMI و Display Port چیست و کدام یک بهتر است؟

اکنون باید منتظر ماند و دید تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری هنگفت AMD در زمینه منبع باز و لینوکس به کجا می‌رسد. می‌دانیم تیم سرخ به شدت روی رویکرد منبع باز برای لینوکس سرمایه‌گذاری کرده است و بعید به نظر می‌رسد به همین راحتی پا پس بکشد. AMD برخلاف تیم سبز، از نظر منبع باز کردن کدها و لینوکس عملکرد بسیار بهتری دارد. حتی این کمپانی برخی از فناوری‌های پیشرفته خود را منبع باز کرده که FSR تنها نمونه‌ای از آنها است.



منبع

برچسب‌ها, , ,

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید