۰

بررسی کامل طرح صیانت: آیا به پایان اینترنت در ایران نزدیک می‌شویم؟

طرح صیانت
بازدید 604
مدت زمان خواندن نوشته : 4 دقیقه

پس از تمام کش و قوس‌های که در چند ماه اخیر شاهد آن بودیم کلیات طرح جنجالی صیانت از حقوق کاربران در مجلس به تصویب رسید. حالا عوامل را یک به یک کنار هم می‌گذاریم و یک دلیل برای کندی‌های اینترنت در روزها و حتی ماه‌های اخیر پیدا می‌کنیم “طرح صیانت”!

در جلسه امروز اعضای کمیسیون طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی کلیات این طرح با 18 رأی موافق به تصویب رسید. جلال رشیدی کوچی که ظاهرا یکی از مخالفان این طرح به نظر می‌رسد در واکنش به تصویب آن گفت:

“من نه مخالف نظام هستم و نه مخالف انقلاب، از خانواده‌ای آمده‌ام که پنج شهید تقدیم کرده است. عده‌ای برای موافقت با این طرح با من تماس می‌گیرند و من را تهدید می‌کنند. این در حالی است که بعد از گذشت مدتی به آغاز به کار کمیسیون مشترک مردم هنوز نگران تصویب این طرح هستند. این موضوع هم دلیل دارد برای مثال به یکباره اعلام می‌شود که در خلال بررسی بودجه جلسه‌ای برای بررسی این طرح برگزار شود. کسی مخالف ساماندهی فضای مجازی نیست اما آیا این طرح در راستای ساماندهی فضای مجازی است؟ از نظر مردم اینگونه نیست من در کنار مردم هستم.”

بررسی کامل طرح صیانت: آیا به پایان اینترنت در ایران نزدیک می‌شویم؟

رضا تقی‌پور انوری که یکی از مجریان و رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت است در واکنش به رشیدی گفت که برگزاری جلسه به یک باره نبوده است و از 2 روز قبل 14 نفر از اعضای این کمیسیون موافق برگزاری آن بودند. او در ادامه گفت:

“متاسفانه هنوز تخریب‌ها و تهدیدها در خصوص این طرح ادامه دارد. متاسفانه یکی از دوستان امروز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی هم مطالبی مطرح کرده است و در رسانه‌ها گفته شد که قرار است جلسه 45 دقیقه‌ای تصمیم گیری شود. این در حالی است که قرار بود جلسه 12:45 برگزار شود نه یک جلسه 45 دقیقه‌ای. باید توضیح داده شود این 45 دقیقه از کجا آمده است.جرئیات طرح نیز در جلسات بعدی کمیسیون بررسی خواهد شد، برگزاری این جلسات اطلاع رسانی می شود.”

درخواست بازگرداندن طرح به صحن مجلس

اظهارات رشیدی کوچی اما به توئیتر هم کشیده شد. این نماینده مجلس در شبکه اجتماعی فیلتر شده که شاید استفاده از آن تا چند ماه دیگر جرم باشد، در واکنش به تصویب کلیات طرح صیانت گفت:

“امروز در جواب دغدغه و مطالبه آحاد مردم شریف ایران اسلامی، وفق تبصره 2 ماده 167 آئین نامه داخلی مجلس تقاضای لغو بررسی ‎طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس را مطرح کردم که تا کنون به امضاء 55 نفر از نمایندگان محترم رسیده است و در حال افزایش تعداد امضا می‌باشد.”

تخریب‌ها و تهدیدها در خصوص طرح صیانت هنوز ادامه دارد

تقی پور انوری، مدیر کمیسیون مشترک همانگونه که پیش‌تر اشاره کردیم، در اظهارات خود عنوان کرده که تخریب‎ها و تهدیدها در خصوص نقشه صیانت همچنان ادامه دارد. دلیل این موضوع را می‌توان در اظهاراتی که از زبان نمایندگان موافق این نقشه پیدا کرد. میرزایی یکی از نمایندگان موافق نقشه صیانت در مجلس امروز در ویدئویی به توضیح بخش‌هایی از نقشه صیانت پرداخت و اظهارات جالبی در این موضوع مطرح کرد.

یکی از این موارد این بود که اگر گوگل وارد ایران نشود، گوشی‌هایی که به صورت پیش فرض برنامه گوگل پلی را نصب دارند، عوارض ورودشان به کشور می‌تواند 35 درصد افزایش پیدا کند و حتی می‌توان دیگر گوشی اندروید وارد نکرد.

“اسکایپ!” و جانشینان چینی و روسی برای اینستاگرام

میرزایی در بخش دیگری از اظهارات خود گفته هست اگر اینستاگرام نخواهد از قوانین ایران پیروی کند می‌توانیم از نرم افزار “کیو کیو” چینی و یک نرم افزار روسی استفاده کنیم. او البته در این بخش به اسکایپ نیز اشاره کرد، هرچند که اذعان کرد کاربری این نرم افزار متفاوت است! او عنوان کرد که با ارائه سرویس بهتر مردم به صورت خود به خود از اینستاگرام به فضای دیگری کوچ خواهند کرد. اما حتی اگر چنین اتفاق هم رخ ندهد آن ها در انتخاب فضای مجازی خود آزادی خواهند داشت.

بررسی کامل طرح صیانت: آیا به پایان اینترنت در ایران نزدیک می‌شویم؟

مجری این مصاحبه پرسشی مطرح کرد که “اگر خود مردم کوچ نکنند اینستاگرام فیلتر نمی‌شود یا پهنای باند آن کاسته نمی‌شود؟ (طیق ماده 9 طرح صیانت)” که میرزایی در پاسخ به این سوال عنوان کرد که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و کمی بعد “نظر من” را به اظهاراتش اضافه کرد تا همچنان این گزینه‌ها روی میز باقی بمانند.

از عدم پاسخگویی شفاف این نماینده مجلس و ماده 9 طرح صیانت می‌توان اینگونه دریافت که کم شدن پهنای باند اینترنت در هفته‌های اخیر، کندی اینستاگرام و موارد دیگر همگی نتیجه عدم پذیرش قوانین ایران توسط این شرکت‌ها است و این یعنی حتی پیش از آنکه طرح صیانت به تصویب برسد هم فاز اجرایی آن آغاز شده.

در همین راستا یکی اعضا هیأت مدیره زیرساخت نیز مطرح کرده که دلیل کندی اینترنت کمبود پهنای باند نبوده و این کمبود در چند ماه اخیر جبران شده. محمدزاده لاجوردی یکی از دلایل افت سرعت را انتقال و ورود و خروج داده‌ها از داخل به خارج عنوان کرده و با اشاره به اینکه مهندسی ترافیک باید در داخل درست شود، عنوان کرده که باید با پلتفرم‌های خارجی مذاکره شود تا CDN خود را داخل ایران بیاورند یا مراکزی در اطراف کشور ایجاد کنند.

در اظهار نظر جالب دیگری، سخنگوی دولت دلیل کاهش سرعت را پیک کرونا و افزایش مصرف اینترنت عنوان کرده و تقصیر را بر گردن مشکلات ریشه‌ای و وجود زیرساخت‌های نامناسب انداخته است.

منبع

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید