۰

Axion رونمایی شد؛ اولین پردازنده ARM گوگل برای دیتاسنترها

Axion رونمایی شد؛ اولین پردازنده ARM گوگل برای دیتاسنترها
بازدید 7
مدت زمان خواندن نوشته : 2 دقیقه


گوگل به تازگی از اولین پردازنده‌ ARM خود با نام Axion برای دیتاسنترها رونمایی کرد. غول فناوری آمریکایی در جریان رویداد Cloud Next 2024 به قابلیت‌های تراشه جدید خودش اشاره کرد که از مهمترین آنها می‌توان تا 50 درصد عملکرد بهتر و تا 60 درصد بهره‌وری انرژی بالاتر اشاره کرد. در ادامه این نوشتار از نیوز الکترونیک با ویژگی‌های این تراشه بیشتر آشنا می‌شویم.

Axion اولین پردازنده‌ مبتنی‌بر آرم گوگل محسوب می‌شود که به‌طور اختصاصی برای دیتاسنتر طراحی شده است و از هسته‌های قدرتمند Neoverse V2 بهره می‌برد. بر اساس ادعای گوگل، Axion در مقایسه با بهترین پردازنده‌های آرم موجود در بازار دیتاسنتر، ۳۰ درصد عملکرد بهتر و نسبت‌ به ماشین‌های مجازی x86 مشابه تا ۵۰ درصد بهبود عملکرد و ۶۰ درصد بازدهی انرژی بهتری دارد.

مشخصات پردازنده Axion گوگل

مشخصات پردازنده Axion گوگل

به‌گفته گوگل، هم‌اکنون از این تراشه در سرویس‌هایی مانند BigTable و موتور گوگل ارث استفاده می‌شود. گوگل با معرفی این تراشه، وارد رقابت با آمازون شده است. پیش از این آمازون در زمینه پردازنده‌های مبتنی بر Arm برای دیتاسنترها پیشتاز بوده است.

بر اساس اعلام techcrunch خدمات ابری آمازون موسوم‌ به Amazon Web Services (AWS) از سال ۲۰۱۸ با معرفی پردازنده‌ی Graviton و نسل‌های بعدی آن، در زمینه‌ پردازنده‌های آرم مخصوص دیتاسنترها، پیشرو بوده است. انویدیا، یکی دیگر از بزرگان حوزه‌ تراشه نیز در سال ۲۰۲۱ با معرفی Grace، ورود خود را به این بازار اعلام کرد.

گوگل چندین سال است که پردازند‌ه‌های خود را توسعه می‌دهد، اما آن‌ها عمدتاً روی محصولات مصرفی متمرکز شده‌اند. تراشه اصلی تنسور مبتنی بر Arm برای اولین‌بار در گوشی‌های پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو که در اواخر سال 2021 عرضه شدند، به کار گرفته شد.

پیش از آن، گوگل واحد پردازش تنسور (TPU) را برای دیتاسنتر توسعه داده بود. این شرکت در سال 2015 استفاده از این تراشه را به صورت داخلی در دیتاسنتر آغاز کرد. این تراشه در سال 2016 به صورت عمومی معرفی شد و در سال 2018 در اختیار شرکت‌های دیگر قرار گرفت.



منبع

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید